Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΗ Νεο σύστημα διακανονισμού οφειλών

Από σήμερα 1 Οκτωβρίου 2019 η ΔΕΗ ανακοινώνει μέσω του γραφείου τύπου της , ότι ξεκινά ένα νέο σύστημα διακανονισμού των οφειλών, απλούστερο και με χαμηλότερη προκαταβολή η οποία είναι συνάφεια του οφειλόμενου ποσού. Μέσω αυτής της διαδικασίας δίνεται  η δυνατότητα σε εκατομμύρια οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τη ΔΕΗ έτσι ώστε να αποφύγουν την δυσάρεστη εξέλιξη της διακοπής της ηλεκτροδότησής τους και την προώθηση των χρεών τους σε δικηγορικές εταιρείες.



Η διαδικασία έγκρισης θα είναι αυτοματοποιημένη και θα γίνεται άμεσα στα καταστήμτα της ΔΕΗ με την υποβολής της αίτησης. Ο πελάτης θα χρειάζεται να προσκομίσει μόνο τον τελευταίο λογαριασμό του, την αστυνομική του ταυτότητα και τον ΑΦΜ του. Επιπλέον από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 θα μποτρούν να υποβάλλονται αιτήσεις και τηλεφωνικά στο 11770.

Στο πίνακα που ακολουθεί αναγράφεται ο τρόπος υπολογισμού της προκαταβολής και ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής:

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είανι η εμπρόθεσμη εξόφληση των δόσεων και των νέων λογαριασμών που θα εκδοθούν από τη ρύθμιση και εφεξής.  
οι πελάτε ςπου έιναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο ή στο Μητρώο ευάλωτων πελατών , θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή του όπως και σήμερα, σύμφωνα με τον Κώδικα Προμήθειας. 
όσοι δεν έιναι πέον πελάτες της ΔΕΗ αλλά έχουν υπόλοιπο οφειλής, θα μπορούν τη διακανονίσουν υποβάλλοντας αίτημα εξατομικευμένης ρύθμισης ανάλογα με το ύψος της οφειλής και την οικονομική τους δυνατότητα. 

Παρακάτω  αναφέρονται μερικά ενδεικτικά παραδείγματα ρύθμισης για να υπολογίσει ο κάθε οφειλέτης τηπροκαταβολή και ποσό της δόσης του ανάλογα με το ύψος της οφειλής του.

Πηγή:dei.gr