Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Οργωσε την Κεντρική Μακεδονία ο Πρόεδρος της Νίκης Δημήτριος Νατσιός


Ο Πρόεδρος της Νίκης κ. Δημήτριος Νατσιός εκκλησιάστηκε σήμερα 6 Αυγούστου 2023, ανήμερα της Θεοπατερικής Εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο ομώνυμο Μοναστήρι στην Μαρίνα Νάουσας, όπου πολύς κόσμος τον χαιρέτισε και συνομίλησε εγκάρδια μαζί του.




 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Νίκης επισκέφτηκε τη γεωργική Βιομηχανία Frumenta στην Καλλίπολη Πέλλας, όπου και τον υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νίκος Καλπακίδης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την μειωμένη παραγωγή, που έχει ως συνέπεια την υπολειτουργεία των εργοστασίων επεξεργασίας, γεγονός που λειτουργεί αρνητικά όχι μόνο για τους αγρότες και τους βιομηχάνους, αλλά και για τους εποχιακούς εργάτες, που δεν θα  μπορέσουν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για την ασφαλιστική τους κάλυψη, αλλά και για την μετέπειτα ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας.



Αμέσως μετά ο κ. Νατσιός επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μέγας Αλέξανδρος Γαλατάδων, όπου τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος κ. Πέτρος Γαλαντάρης, αγρότες παραγωγοί - μέλη του Α.Σ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γαλαντάρης, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τη μειωμένη παραγωγή στο ροδάκινο και τα πυρηνόκαρπα γενικότερα στους Νόμους Πέλλας και Ημαθίας σε ποσοστό της τάξης του 60%, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι  γεωπόνοι της Βιομηχανίας Del Monde κκ. Γιώργος Σαπουνίδης και Θανάσης Στρωματιάς, συνεργάτριας εταιρείας του Συνεταιρισμού.
Ο Πρόεδρος της Νίκης, ενημερώθηκε επίσης για τις ανάγκες που έχουν πλέον δημιουργηθεί και για τις υποχρεώσεις και τα έξοδα που αδυνατούν να καλυφθούν από τους αγρότες λόγω της μειωμένης παραγωγής. Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Νατσιός θα προωθήσει την ανάγκη άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

 






Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου της Νίκης κ. Δημητρίου Νατσιού στην Κεντρική Μακεδονία, ήταν το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας Παραμυθίας Ανύδρου Νομού Κιλκίς, όπου συνοδευόμενος από τους πολιτευτές Πέλλας κ. Δημήτριο Γαλαντάρη και κα. Γεωργία Μαραντίδου και τον πολιτευτή Κιλκίς κ. Ηλία Θεοχαράκη επισκέφτηκαν την Ηγουμένη, Γερόντισσα Ιωάννα και συνομίλησαν μαζί της.